V letošnji sezoni smo lahko priča precej Erima dvobojem (dvobojem ekip, ki igrajo v Erima dresih op.p), tokrat pa sta se pomerili kar vodilni ekipi 1.B rokometne lige - ŠD Škofljica Pekarna Pečjak in RK SVIŠ Ivančna Gorica.

Prvi so bili vodilni, drugi pa so za njimi zaostajali zgolj za točko. Kot so napovedali iz obeh taborov pred tekmo, sta bili obe ekipi rahlo oslabljeni, kar pa ni pomenilo nič manj napetega dvoboja. Konec koncev gre za trenutno najboljši ekipo v drugem kakovostnem razredu slovenskega rokometnega tekmovanja. 

Polna dvorana športne dvorane OŠ Škofljica je videla napet dvoboj, a tudi poškodbo rokometaša SVIŠa - Matevža Corela (Matevžu, uspešno okrevanje ti želimo). Ekipi sta si zanimivo razdelili potek srečanja, prvi del prvega polčasa je pripadel domačinom (vodili že s 7:3), končnica prvega dela pa nato gostom, ki so domačine ujeli in tudi povedli (10:9). Ekipi pa sta na odmor odšli z rezultatom 10:10. 

V drugem delu so najprej prevladovali gostje in si priigrali večjo prednost (12:17), a so jih domačini ujeli in izenačili (21:21). Končnica je vendarle pripadla gostom, ki so bili bolj zbrani in tako zmagali (z 23:24) ter postali nova vodilna ekipa 1.B lige. 

Anže Nered (igralec ŠD Škofljica Pekarna Pečjak: "Mislim da je bila poškodba šok za obe ekipi. A to ni bil razlog. Žal mi v prvih petnajstih minutah nismo bili dovolj zbrani pri strelih in gostje so to izkoristili ter naredili razliko. Poskušali smo jih uloviti, a nam je žal zmanjkalo časa."

Aleksander Polak  (trener RK SVIŠ Ivančna Gorica): “Glede na situacijo zadnjega tedna, da smo ostali brez treh igralcev in danes še brez Corela, smo tekmo zborbali do konca. V bistvu smo imeli na trenutke v postavi že tudi kadete. Pričakovali smo, da bo takšna tekma kot smo jo videli danes. Škofljica igra dobro obrambo, hiter in moderen rokomet. Ti dve točki sta bili, glede na poškodbo, dejansko krvavo prigarani… Sem pa izjemno ponosen na ekipo, ki je tako dobro odreagirala na situacijo.”

1. B slovenska liga, 9. krog
ŠD Škofljica Pekarna Pečjak : RK SVIŠ Ivančna Gorica 23:24 (10:10)
Škofljica, Dvorana OŠ Škofljica, 200 gledalcev, sodnika Jože Umek in Rok Škvarč
Škofljica: Šega (12 obramb); Štavar; Nered 2, Pangerc, Grojzdek 7, Regner, Žnidaršič 3, Furdi 1, Zgonec, Vidmar 6, Marolt, Lešek, Krese, Demšar 1, Pucelj 3, Podmenik, 
SVIŠ:
 Škorc (14 obramb), Pekeč, Podržaj; Tekavec 4, Zafran 3,  Tekavčič, Hrovat 7, Stopar 3, Matej Košir 5, Pirnat, Šemrov, Krabonja, Corel 1, Zlatnar, Matic Košir 1
Sedemmetrovke: Škofljica 4 (6) ; SVIŠ 5 (7)
Izključitve: Škofljica 8 min; SVIŠ 2 min

Foto: Tia Ula Juvančič Dresler