Prvo soboto v mesecu aprilu je bil za nas nov pomemben večer, saj sta se pomerili vodilni ekipi 1.B rokometne lige in obe ekipi nastopata v naši ERIMA opremi. Pomerili sta se namreč ekipi RK SVIŠ Ivančna Gorica ter ŠD Škofljica Pekarna Pečjak. Domačini so se ponovno izkazali z organizacijo, saj so napolnili dvorano OŠ Stična, pripravili spremljevalni program in pričarali lep rokometni večer. 

Medtem ko so se, pred dvobojem, prvi nahajali na prvem mestu lestvice, so se drugi nahajali takoj za njimi, in sicer s tremi točkami zaostanka. Zmaga Škofljice bi tako pomenila, da bi se vodilni ekipi SVIŠa približali na samo točko zaostanka in bi si tako povečali možnosti za napredovanje v prvo slovensko rokometno ligo. 

Začetek dvoboja je pripadel gostom, ki so imeli razpoloženega vratarja Šego, domačinom pa ničesar ni uspevalo. Tako so igralci Škofljice že po nekaj minutah srečanja vodili z 4:9. Domači so se, po ukrepanju trenerja Aleksandra Polaka, le zbrali in domačine skoraj ujeli, a na polčas vseeno odšli z dvema goloma zaostanka (10:12). V drugem polčasu so popravili napake iz prvega dela (realizacijo), in goste po dveh tretjinah tekme le ujeli (sploh prvo izenačenje na tekmi). Kot je pripadel začetek dvoboja gostom, je bila končnica popolno nasprotje. Domačini so bili povsem razigrani, imeli tudi razpoloženega vratarja Škorca in tako sedem minut pred koncem vodili že za visoke (glede na izenačenost ekip) štiri zadetke (25:21). Ta prednost je bila tudi dovolj, da so tekmo dobili in rezultat je v športni dvorani OŠ Stična po 60. minutah igre kazal 28:25 v korist domačinov.

Pri domačih je strelsko izstopal Simon Stopar (11 zadetkov), pri gostih pa je bil najučinkovitejši Jan Pucelj (8 zadetkov).

Aljaž Lešek (igralec ŠD Škofljica Pekarna Pečjak): "Prvi polčas smo igrali po napotkih trenerja, igrali smo kakor smo se zmenili. V drugem polčasu pa smo nato začeli medlo, obramba ni bil več tako ostra kot je bila v prvem delu. Posledično pride tudi do napak, v napadu smo začeli grešiti čiste strele,... To so derbiji in takšne napake se takoj kaznujejo in seveda tudi odločajo."

Luka Zafran (igralec RK SVIŠ Ivančna Gorica): "Tekma je bila izredno težka. Po dveh slabših predstavah, smo bili odločeni, da pred polno dvorano pokažemo, da smo še vedno pravi. Prvi polčas smo začeli slabše, imeli smo slabo realizacijo. Vedeli smo, da moramo to v drugem polčasu popraviti in uspelo nam je. Obenem smo v obrambi zaigrali še bolje, vratar je obranil nekaj pomembnih strelov in zmaga je ostala doma"

1. B slovenska liga, 22. krog
RK SVIŠ Ivančna Gorica – ŠD Škofljica Pekarna Pečjak 28:25 (10:12)
Ivančna Gorica, dvorana OŠ Stična, 500 gledalcev, sodnika Jože Humek in Rok Škvarč
SVIŠ: Škorc (5 obramb), Pekeč (5 obramb), Podržaj; Tekavec, Knez 1, Zafran 6, Hrovat 2, Stopar 11, Matej Košir 4, Pirnat 1, Krabonja 2, Zlatnar, Erak,  Bučar 1, Matic Košir, Ferkulj
Škofljica: Šega (8 obramb); Štavar (1 obramba); Nered 1, Pangerc 1, Grojzdek 2, Regner, Žnidaršič 1, Furdi 4, Zgonec, Krivic, Topolovec 2, Vidmar 3,  Marolt, Lešek 2, Demšar 1, Pucelj 8
Sedemmetrovke: SVIŠ 2 (6); Škofljica 5 (6)
Izključitve:  SVIŠ 6 min; Škofljica 8 min

Foto: Urh Pirc