Neverjetno! Bi lahko rekli ob prebiranju tega. Da, a je to povsem resnično. Nemški rokometni klub Rhein Neckar Löwen (nastopa v ERIMA dresih) bo namreč v enem popoldnevu odigral kar dve tekmi!

V istem dnevu oziroma natančneje popoldnevu bo klub nastopal kar na dveh lokacijah, najprej na Poljskem v dvorani Legionów v Kielcah ter kasneje še v 900 kilometrov oddaljeni Sparkassen Areni v Kielu. 

Žreb oziroma nezmožnost dogovora med vsemi akterji (predvsem zaradi kaosa razporeda med Evropsko rokometno zvezo in Nemško rokometno zvezo) ter seveda pomembnost najmočnejše rokometne lige na svetu, je privedlo do tega, da nemškim Levom ni preostalo drugega, kot da odigrajo dve tekmi na isti dan. Najprej jih ob 16.00 čaka dvoboj rokometne lige prvakov proti ekipi PGE VIVE Kielce, nato pa jih ob 18.10 čaka derbi nemške rokometne lige proti ekipi THW Kiel. 

Glede na to, da so Levi trenutno vodilna ekipa nemške lige, se borijo za naslov prvaka in so jim zelo pomembne točke v prvenstvu, so se v klubu odločili, da bodo s prvo ekipo odigrali prvenstveno tekmo proti Kielu, v Kielce pa bodo odpotovali z B ekipo. Slednja se nahaja v 3. nemški ligi na tretjem mestu. 

Andy Schmid, eden nosilcev nemške ekipe je vsem tem dogajanju povedal: "Zame je nerazumljivo, kako je lahko prišlo do tega. To ni ravno dobra promocija za naš šport in vse skupaj zgleda absolutno amatersko. V zadnjih letih smo zgradili odlično podobo rokometa, vključno s polnimi dvoranami, nenasilnimi rokometnimi igrami, zdravimi finančnimi sredstvi in "prizemljenimi" rokometnimi zvezdami, se je zdaj zgodilo to..." in še dodaja: "Zelo smo razočarani, da je prišlo do tega, a situacije ne moremo spremeniti. Fantom, ki bodo igrali v Kielcah, želimo čim boljšo tekmo, da uživajo na tekmi oziroma uživajo v tej celotni situaciji."

To ni prvi podoben primer te nemške ekipe v tej sezoni. Že novembra se jim je zgodilo, da so morali v 24 urah (z isto ekipo) odigrati dve tekmi. Najprej v soboto tekmo nemškega prvenstva, nato pa manj kot 24 ur kasneje tekmo lige prvakov proti Barceloni. Na prvi tekmi so zmagali, na drugi pa remizirali in tako na dveh tekmah v 24 urah osvojili 3 točke. 

Vsekakor želimo "obema ekipama" Rhein Neckar Löwena uspešni tekmi.