Mesec januar je vsako leto rezerviran za rokometna prvenstva (evropsko ali svetovno), leto ni nič drugače. Erimo tudi letos na evropskem prvenstvu na Hrvaškem zastopa naš ambasador Urh Kastelic. 

Mladi 21-letni vratar, ki je že drugo leto zapored naš Erima ambasador, se je ekipi priključil na včerajšnji tekmi proti Španiji in odlični debitiral na tem prvenstvu. Po tem ko je prve štiri tekme počival, ga je selektor slovenske rokometne reprezentance - Veselin Vujović -  uvrstil v ekipo za zadnji dve tekmi. Urh se je ve kot izkazal, zbral 12 pomembnih obramb in bil 36% uspešen pri obranjenih strelih. Organizatorji so ga ob koncu tekme izbrali tudi za najboljšega igralca tekme (MVP), saj je bil pomemben člen pri zmagi Slovenije proti Španiji z rezultatom 31:26. 

Urh pa je po tekmi in svoji predstavi povedal: "Včeraj je bil moj prvi nastop na evropskih prvenstvih. Zadovoljen sem z našo zmago, sam pa se zavedam da je vedno lahko boljše. Glede na to, da je bila prva tekma pa moram biti zadovoljen. Za zmago sta bila ključna naša agresivnost v obrambi in disciplinirana igra v napadu."

Oglej si videoposnetek njegovih obramb spodaj:IZKORISTI Rehband akcijo (ščitniki, podhlače, stezniki, nogavice, v času EHF EURO, in sicer 20% popust TUKAJ

Če vam videa ne prikaže, si lahko ogledaš tukaj