Rokometni klub Jeruzalem Ormož se je z zmago nad RK Gorenje Velenje uvrstil na zaključni turnir pokala Slovenije in je tako, po RD Koper 2013, še druga ERIMA ekipa. 

Rokometaši Ormoža, ki so tokrat tekmo odigrali v športni dvorani ŠIC v Ljutomeru, so pred povsem polno dvorano prikazali odlično igro in presenetili državne podrpvake, ki so bili pred tekmo odkriti favoriti. Domačini so na krilih publike vodili večino prvega dela, gostje so, razen začetnih minut in med 24. ter 26. minuto, tako domačine več čas lovili. Polčas so dobili Ormožani z 17:16, nato pa v začetku drugega dela velenjskim igralcem pobegnili na visokih 25:19. Gostje so sicer 12 minut pred koncem znižali na 27:24, a jim je zmanjkalo moči za kaj več oziroma zmago. Varovanci trenerja Saše Praprotnika so tako zmagali z 33:29, pripravili presenečenje v pokalu Slovenije in razveselili gledalcev v dvorani ter se po letu 2012 znova uvrstili na zaključni turnir Pokala Slovenije!

Iskreno čestitamo Ormožu (ter seveda tudi Kopru) iz naše strani in jima želimo uspešne nastope med najboljšimi štirimi letošnje izvedbe pokalnega rokometnega tekmovanja. 

Izjave iz obeh taborov:
Željko Babić (trener RK Gorenje Velenje): “Doživeli smo težak poraz. V obrambi nismo bili prepoznavni, kar je tudi glavni razlog za neuspeh. S takšnim načinom, da v prvem polčasu prejmeš 17 golov, na koncu tekme pa več kot 30, se ne da zmagati.”

Sašo Praprotnik (trener RK Jeruzalem Ormož: "Danes smo od prve minute pokazali željo, borbo in konec koncev tudi taktično zrelost.  In prepričan sem da smo si danes povsem zaslužili zmago. Glede na to da smo igralci z osmimi oziroma devetimi igralci, smo zdaj že toliko izkušena ekipa, da smo šli čez to in tekmo mirno pripeljali do konca."

Četrtfinale pokala Slovenije:
RK Jeruzalem Ormož - RK Gorenje Velenje 33:29 (17:16) 
Ljutomer, športna dvorana Športna dvorana ŠIC, 600 gledalcev, sodnika Aljoša Žibret in Jernej Stanonik
Jeruzalem: Balent (1 obramba), M. Šulek (7 obramb); Voljč, Čudič 6 (3), Krasnič, Niedorfer, Žuran 10, T. Hebar 4, T. Šulek, Šoštarič, Ozmec 4, Mesarić 2, Vujović 5, Rajšp 1, Cirar, Kavčič 1. 
Gorenje: Ferlin (7 obramb), Zaponšek (4 obrambe); Cehte 1, Medved 3, Haseljić, Ovniček 5 (1), Grebenc, Stojnič, Grmšek, Toskić, Drobež, Potočnik 5, Golčar 7 (3), Verdinek 2, Kleč 1, Pejović 5
Sedemmetrovke: Jeruzalem 3 (3); Gorenje 4 (7). 
Izključitve: Jeruzalem 8 min; Gorenje 14 min

Na zaključni turnir pokala Slovenije so poleg Ormoža in Kopra (v naši Erima dresih) uvrščeni še ekipi RK Celje Pivovarna Laško in MRK Krka Novo mesto. 

Oglej si kratek video dogajanja na tekmi: